ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η παρέλαση έγινε κανονικά!

Με δύο μέρες... καθυστέρηση, στη Θεσσαλονίκη έγινε παρέλαση! Την έκανε ο Παναθηναϊκός μέσα στην Τούμπα, καθώς... πάτησε τον ΠΑΟΚ (3-1) και την κορυφή!
Ενδεκάδα ανάγκης!
Ο Λάζλο Μπόλονι είχε να υπολογίσει αρκετούς «πονοκεφάλους» ενόψει του αποψινού ντέρμπι, μια και Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς και Αθανασιάδης ήταν... off λόγω τραυματισμού. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε ενδεκάδα ανάγκης, στην οποία συμπεριέλαβε κανονικά τον Φωτάκη που πρόλαβε την τελευταία στιγμή.
Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ. Λαζάρ και Αρίας τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Φωτάκης. Την επιθετική τριπλέτα, από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου και Βιεϊρίνια σε 4-2-3-1.

Συνταγή Εργοτέλη
Από την άλλη πλευρά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν πείραξε στο... παραμικρό την ενδεκάδα που νίκησε με 4-0 τον Εργοτέλη και απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο Καπίνος ξεκίνησε και πάλι κάτω από την εστία του «τριφυλλιού», έχοντας αριστερό μπακ τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Μαρίνο και τον Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Κατσουράνης και Σιμάο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας στο αριστερό «φτερό» τον Κουίνσι και στο δεξί τον Ζέκα. Λέτο και Κλέιτον οι προωθημένοι στο 4-4-1-1 του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του, τους Ρούντολφ, Καραγκούνη, Βύντρα, Πετρόπουλο και τους... γνωστούς τραυματίες Νίνη και Λάζαρο.

Η... ζωγραφιά του αναγεννημένου!
Μπορεί η Τούμπα να ήταν για ακόμη ένα ματς... καμίνι, και οι φίλοι του ΠΑΟΚ να δημιούργησαν με το... καλημέρα «θερμή» ατμόσφαιρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε τον ρυθμό του. Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας κυρίως χάρη στον Σιμάο και τον Ζέκα και πήραν την κατοχή της μπάλας απέναντι σε έναν «δικέφαλο» που ούτε υπομονή είχε ούτε καθαρό μυαλό στον άξονα και «πουλούσε» εύκολα τις μπάλες.
Οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Χαλκιά, καθώς φαινόταν από... χιλιόμετρα ότι έλειπε ένας κανονικός επιθετικός στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει από δεξιά, μια και ο Σπυρόπουλος δεν είχε τις βοήθειες που έπρεπε από τον Κουίνσι αλλά δίχως αποτέλεσμα. Αν προσθέσουμε και τον Βιεϊρίνια που έκλινε προς τον άξονα αντί να προσπαθεί να πάει στο ένας εναντίον ενός με τον Μαρίνο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τη δυσλειτουργία των γηπεδούχων στο δημιουργικό κομμάτι, αφού είχαν να επιδείξουν ένα καλό σουτ του Βιεϊρίνια στο 23' και μια προσπάθεια του Φωτάκη που μπλόκαρε ο Καπίνος στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, κυκλοφορούσε άρτια την μπάλα και στο 33' μπήκε σε ρόλο οδηγού! Δράστης ο... ξεχασμένος μέχρι πριν από λίγο καιρό Σίλβα Κλέιτον! Ο Βραζιλιάνος ήταν αρνητικός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά μόλις η μπάλα στήθηκε έξω από την περιοχή του Χαλκιά... ζωγράφισε! Ο Βραζιλιάνος την έστειλε συστημένη στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά και εν συνεχεία στο πλεκτό! Μία επαφή έφτανε και... περίσσευε στον αναγεννημένο «Κλέι» για να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό.
Απόλυτη κυριαρχία!
Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει... φόρα και δεν σταματούσε με τίποτα! Μπορεί ο Μπόλονι να ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο των Σπαντάτσιο και Γιάννου, αλλά οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι για... παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! Και την έκαναν απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 56' ο Κουίνσι χτύπησε σαν... κόμπρα μετά την ασίστ και το πανέξυπνο κλέψιμο του Κατσουράνη για το 2-0 και δεκατέσσερα λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε ένα ντέρμπι που ήταν μόνο στα... χαρτιά! Ο Σεμπάστιαν Λέτο... μιμήθηκε τον Κλέιτον, έγραψε το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας τα 8 γκολ σε 6 συμμετοχές, σκοράροντας σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας του!
Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 3-1 με πέναλτι του Βιεϊρίνια που δεν υπήρχε και υπέδειξε λανθασμένα ο Κουκουλάκης!

Ο Λέτο έχει πάρει από το... χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί από νίκη σε νίκη. Ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα και στην Τούμπα με υπέροχο γκολ-φάουλ, σκοράροντας για έκτο σερί παιχνίδι. Έπαιξε σωστά τον ρόλο του στην κορυφή της επίθεσης, ενώ από δική του ντρίμπλα στον Κοντρέρας το «τριφύλλι» κέρδισε το φάουλ για να ανοίξει το σκορ ο Κλέιτον.
Έκανε... πάρτι στον χώρο του κέντρο. «Σκύλος» πραγματικός ο Σιμάο, «καθάριζε» τα πάντα και αναχαίτιζε τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Παράλληλα ήταν θετικός και στις μεταβιβάσεις του, αποφεύγοντας λανθασμένες μπαλιές. Έδινε ηρεμία στο παιχνίδι των «πρασίνων».
Από κει και πέρα, σημαντικό ρόλο στο «διπλό» του Παναθηναϊκού είχε και ο Κλέιτον, καθώς άνοιξε τον δρόμο για μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα, ενώ σε γενικές γραμμές κανείς δεν υστέρησε από τους παίκτες του Φερέιρα. Ακούραστος ο Ζέκα.

 Η εικόνα του ΠΑΟΚ. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν υπήρχε διάστημα στο παιχνίδι που οι γηπεδούχοι να έβγαλαν πάθος, διάθεση, αγωνιστική νοοτροπία και ένα συγκεκριμένο πλάνο. Οι απουσίες επηρέασαν τον «δικέφαλο», αλλά ο Μπόλονι ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάσει ανταγωνιστικό σύνολο. Δικαίως ο κόσμος αποδοκίμασε αυτό που έβλεπε από την αγαπημένη του ομάδα.
Όταν η μπάλα βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια και πηγαίνει άουτ, το να τη χάνεις από πίσω και να δέχεσαι στη συνέχεια γκολ είναι... γκάφα και έγκλημα μαζί! Ο Σνάουτσερ δεν πήρε... μυρωδιά τον Κατσουράνη, ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού έκλεψε την μπάλα και «σέρβιρε» το 2-0 στον Κουίνσι! Για... σεμινάριο και το τείχος του ΠΑΟΚ στο απευθείας φάουλ του Λέτο για το 3-0, το οποίο άνοιξε και ο Αργεντινός σκόραρε με άνεση!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 83' ο Κουκουλάκης δίνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε εναέρια μονομαχία του Βιεϊρίνια με τον Βιτόλο. Πέναλτι... κατά φαντασία ποτέ δεν θα δινόταν αν το σκορ δεν ήταν 3-0. Ο ΠΑΟΚ, παράλληλα, διαμαρτύρεται για χέρι-πέναλτι του Μπουμσόνγκ στο 13' ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά. Ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», θεωρώντας πως ήταν ακούσια η επαφή του χεριού του Γάλλου με την μπάλα. Σωστοί οι βοηθοί του.
 Ο Παναθηναϊκός έκανε... παρέλαση στην Τούμπα, δείχνοντας πανέτοιμος για όλα! Εξαιρετική κυκλοφορία από την ομάδα του Φερέιρα, δεν έχασε λεπτό τον έλεγχο του ματς. Ακόμη μια απόδειξη ότι ο Πορτογάλος κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν από την αρχή, ήταν το απόλυτο αφεντικό και το 3-1 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.





Επίθεση, δακρυγόνα και επεισόδια!
Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής μόνο καλά δεν ξεκίνησε, καθώς σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους, σύμφωνα με την αστυνομία, και δυνάμεις των ΜΑΤ κοντά στην Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και η κατάσταση έγινε αποπνικτική για αρκετή ώρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με τις συγκρούσεις να κρατούν για αρκετή ώρα!
Μάλιστα, στα επεισόδια προστέθηκαν και οπαδοί του ΠΑΟΚ! Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή στην Τούμπα ενώ γίνεται «χαμός» έξω από τις Θύρες 3 και 4! Πλέον, σε όλο το γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου