ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Εμείς έχουμε το διαμάντι του στέμματος»


Το δικό της… διαμάντι παρουσίασε με κάθε επισημότητα η Μπαρτσελόνα, «κλείνοντας» ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της και «ανοίγοντας» ένα άλλο.
Ο Σάντρο Ροσέλ, αλλά και όλοι οι «μπλαουγκράνα» έκαναν τα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου των ακαδημιών της ομάδας.Το «Centre de Formació Oriol Tort» την Πέμπτη (20/10) .
παρουσιάστηκε βάζοντας την Μπαρτσελόνα σε μία πιο σύγχρονη εποχή και δίνοντας το στίγμα ότι οι Καταλανοί θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται τις ακαδημίες τους και στο μέλλον, αφού αποδεδειγμένα και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχουν… σπείρει εξαιρετικούς καρπούς, καθώς παίκτες όπως οι Τσάβι, Μέσι, Ινιέστα έχουν αναγάγει την Μπαρτσελόνα στην κορυφαία ομάδα στον κόσμο.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στην βασική ενδεκάδα των «μπλαουγκράνα» αγωνίζονται οκτώ (!) παίκτες από την Μασία, ενώ στους 21 παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, οι έντεκα είναι «γέννημα – θρέμμα» του συλλόγου!
«Σήμερα είναι μία μεγάλη και ιστορική μέρα για την Μπαρτσελόνα. Ανοίξαμε τον ακρογωνιαίο λίθο του πρότζεκτρ μας, την ακαδημία μας. Ένα συλλογικό όνειρο που ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια. Είναι περισσότερο σχολείο αξιών, παρά σχολείο ποδοσφαιριστών», σχολίασε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ στον λόγο του κατά τον εγκαινιασμό των νέων εγκαταστάσεων της Μασία.



Ενώ δεν παρέλειψε μέσα σε όλα να «ρίξει» και το καρφί του για την Ρεάλ Μαδρλίτης, μεγάλη αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, αφού τόνισε: «Έχουμε το διαμάντι του στέμματος, όπου άνθρωποι προπονούνται με τις αξίες του DNΑ της Μπαρτσελόνα». Φυσικά ο ισχυρός άνδρας του «καμαριού της Καταλονίας» εννοούσε ότι οι Μαδριλένοι έχουν το στέμμα σαν σύμβολο, αλλά εκείνοι έχουν το διαμάντι!
Το νέο προπονητικό κέντρο θα βρίσκεται στην περιοχή Σαν Χουάν Δεσπί, περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009, και συνολικά κόστισαν 9 εκατομμύρια ευρώ στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Το κτίριο έχει επιφάνεια 6.000 τετραγωνικά μέτρα, πέντε ορόφους, χωρητικότητα 83 οικότροφων της ακαδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου