ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σημείο μηδέν για Γκούντγιονσεν!

Η διάγνωση αναφέρει συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης για τον Γκούντγιονσεν, ο οποίος καλείται πλέον να ξεπεράσει έναν άσχημο τραυματισμό και σε μεγάλη ηλικία.Από νεαρή ηλικία ο Γκούντγιονσεν αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών αλλά κανένα εξ αυτών δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο αυτό που θα πρέπει να ξεπεράσει πλέον. Άλλωστε, ο Ισλανδός επιθετικός πάντα κατάφερνε στην έως τώρα πορεία του να βγαίνει δυνατότερος από τα χτυπήματά του. Από ένα διπλό κάταγμα όμως;

Όταν οι παίκτες νικάνε τα κατάγματα
Στο ποδοσαιρικό στερέωμα αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις παικτών που έχουν επιστρέψει μετά από σπασίματα σε κόκαλα, είτε είναι στα άνω άκρα (όπως το σχετικά πρόσφατο του Ντρογκμπά) είτα στα πόδια, με την περίπτωση του «δικού» μας Τζιμπρίλ Σισέ να είναι από τα παραδείγματα που ξεχωρίζουν.
Ο μέχρι πρότινος άσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, είχε σπάσει δύο φορές στην καριέρα του το πόδι του αλλά κατάφερε και τις δύο έπειτα από πολύμηνη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους να επιστρέψει δριμύτερος και κρίνοντας από την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα μόνο επηρεασμένος δεν έμοιαζε από αυτό το γεγονός.
Ο παράγοντας ηλικία παίζει ρόλο
Πάντως, μαζί με τη ρήξη χιαστών, τα συντριπτικά κατάγματα είναι ότι χειρότερο μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει ένας ποδοσφαιριστής στην καριέρα του καθώς η πολύμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους είναι πάντα δεδομένη.
Επιπλέον, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις και ο 33χρονος πλέον Ισλανδός παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να αποδειχτεί «γίγαντας» ώστε να επιστρέψει δυνατός. Έτσι κι αλλιώς, στην καλύτερη των περιπτώσεων ο «Γκούντι» θα αγωνιστεί ξανά στα τελειώματα της σεζόν αλλά το ερώτημα είναι το κατά πόσο θα είναι στην κατάσταση που βρισκόταν στο παρελθόν.
Ανατριχιαστικό χτύπημα
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του χτυπήματος, ο Ισλανδός παίκτης έχει σπάσει και τα δύο κόκαλα του δεξιού του ποδιού άνω του αστραγάλου (κνήμα και περόνη) ενώ το συντριπτικό της διάγνωσης σημαίνει ότι το σπάσιμο δεν είναι σε ένα μόνο σημείο, αλλά «το οστό είναι σπασμένο σε διάφορα κομμάτια» κάτι που καθιστά ακόμα δυσκολότερη την ταχεία επανόρθωση του τραύματος.
Ο Ισλανδός περνά την πόρτα του χειρουργείου όπου και θα του γίνει η επανόρθωση των οστών με την ανάταξη στο δεξί του πόδι και έπειτα θα χρειαστεί τις πατερίτσες για την μετακίνησή του καθώς θα αρχίζει ο μεγάλος του «γολγοθάς».
Τραυματισμοί που ήξερε να ξεπερνά
Στο παρελθόν της καριέρας του πάντως ο Ισλανδός άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι είχε αντιμετωπίσει διάφορους τραυματισμούς. Από την ηλικία των 19 κιόλας ετών, όταν είχε αφήσει την πατρίδα του για να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν ένας τραυματισμός δεν τον είχε αφήσει να δείξει το ταλέντο του και για αυτό γύρισε σύντομα πίσω στο Ρέικιαβικ πριν φύγει για την Αγγλία και την Μπόλτον.
Το καλοκαίρι του 2007 όταν είχε ήδη αγωνιστεί μία σεζόν στη Βαρκελώνη με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα» πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκε από την Αγγλία για την απόκτησή του, αλλά τελικά ένας νέος τραυματισμός δεν τον άφησε να πάρει μεταγραφή, έμεινε στην Μπαρτσελόνα και παρά την έλευση μεγάλων παικτών στην ισπανική ομάδα, πάλεψε για τη θέση του και κέρδισε χρόνο συμμετοχής.
Κατά τα άλλα, στην καριέρα του δεν αντιμετώπισε μεγάλους τραυματισμούς, ενώ τα μικροπροβλήματα είναι σχεδόν... καθημερινό φαινόμενο για τους ποδοσφαιριστές και δεν είχε επηρεαστεί από κάτι άλλο. Τα δύσκολα είναι τώρα λοιπόν για τον Ισλανδό άσο που θα πρέπει να κάνει υπομονή για να επιστρέψει γερός στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου