ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σκληρά παζάρια για το «διαζύγιο»!


Η τελική συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί και όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει σε διαζύγιο των δύο πλευρών.
Από τις 10:30 της Τετάρτης (5/10) οι Σταύρος Αδαμίδης, Κώστας Καπετανάκης, Μάκης Κασνακίδης αλλά και ο νομικός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, είναι στο ίδιο τραπέζι αρχικά με τον μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού, Αλβάρο Τόρες και στη συνέχεια και με τον ίδιο τον Μανόλο Χιμένεθ, που προπόνησε κανονικά τους παίκτες και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία.Όλα δείχνουν ότι η κοινή επιθυμία για την ολοκλήρωση της συνεργασίας είναι δεδομένη και πλέον αναζητείται η φόρμουλα με την οποία θα λυθεί το συμβόλαιο και αφορά στην τακτοποίηση του οικονομικού.

Η «Ενωση» χρωστάει περίπου 450.000 ευρώ στον Ισπανό από πέρυσι, ενώ υπάρχουν και τα χρήματα του φετινού συμβολαίου (725.000 ευρώ «καθαρά» μόνο για τον ίδιο, που μαζί με τους συνεργάτες του φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ). Ο Χιμένεθ, πάντως, δεν θέλει αποζημίωση και δεν θα διεκδικήσει μη δεδουλευμένα χρήματα, ωστόσο και πάλι το ποσό είναι «αλμυρό» για την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ρευστό στα ταμεία. Συνολικά, λοιπόν, τα χρήματά του φτάνουν τις 750-800.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 400-500.000 για τους συνεργάτες του (μαζί με τα περυσινά οφειλόμενα).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση πρότεινε στον Ισπανό να του εκχωρήσει τα χρήματα που αναμένονται από μελλοντικά έσοδα, όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την ώρα που ο ίδιος δεν θέλει κάτι τέτοιο. Η επιθυμία του είναι να πάρει άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχει δουλέψει και να μην μπει σε διαδικασία εξόφλησης με πολλές δόσεις, όπως έγινε στην περίπτωση του Φερέρ. Γι' αυτό η πρώτη πρόταση που του έγινε στη διάρκεια των συζητήσεων κρίθηκε από τον ίδιο ως απαράδεκτη και δεν υπέγραψε το σχετικό χαρτί, καθώς θεώρησε ότι δεν καλύπτονταν βασικοί οικονομικοί όροι.
Οι συζητήσεις είναι πολύωρες, έχουν υπάρξει και διακοπές με την πλευρά του προπονητή να εξετάζει την πρόταση της ΑΕΚ και αποτέλεσμα δεν υπάρχει ως τώρα. Ο πρόεδρος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης, αποχώρησε μετά τις 15:00 λέγοντας ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, απλά ο ίδιος έχει κάποια δουλειά που τον ανάγκασε να φύγει, πλην όμως προφανώς τελείωσε γρήγορα τη δουλειά του και επέστρεψε γύρω στις 17:30. Παράλληλα, έχει αποχωρήσει και ο διερμηνέας του Χιμένεθ.
Και όλα αυτά, ενώ ο Νίκος Κωστένογλου είναι στην αναμονή και περιμένει την ειδοποίηση από την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να αρχίσει άμεσα δουλειά προετοιμάζοντάς την για την πρώτη αγωνιστική της υποχρέωση, που είναι το ντέρμπι του μεθεπόμενου Σαββάτου (15/10) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Επιστρέφει το διαρκείας
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τις δύο το μεσημέρι ένας μεσήλικας φίλαθλος της ΑΕΚ έχει εγκατασταθεί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, περιμένοντας να κάνει την εμφάνισή του ο Σταύρος Αδαμίδης.
Ο φίλος των «κιτρινόμαυρων» είναι σε έξαλλη κατάσταση για όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό από τη διοίκηση της ΠΑΕ και, μάλιστα, περιμένει τον πρόεδρό της για να του επιστρέψει το εισιτήριο διαρκείας που έχει στη διάθεσή του.
Και, φυσικά, είναι μάλλον περιττό να επισημανθεί το γεγονός ότι ο μεσήλικας όλη αυτή την ώρα φωνάζει για όσα συμβαίνουν και ζητάει να επιστρέψει το διαρκείας στον ίδιο τον Αδαμίδη, προφανώς για να μεταφέρει και σε αυτόν τα παράπονά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου