ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚάρα και στα κρύα!

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της Ρούμπιν (2-2) και παρά την ανατροπή των Ρώσων (από 0-1 σε 2-1), με την «χρυσή» κεφαλιά του Φωτάκη πήρε τον πολύτιμο βαθμό! Αμφίβολοι για Ολυμπιακό Αρίας-Κοντρέρας!

Πως ξεκίνησε η Ρούμπιν
Ο τεχνικός της Ρούμπιν, Κούρμπαν Μπερντίεφ σε σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ριζίκοφ κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικοί οι Μποτσέτι και Νάβας, στα δύο άκρα οι Κούζμιν και Νέμοφ. Αμυντικοί χαφ οι Νομπόα και Νάτσο, ο Βαλντές επιτελικός χαφ, δεξιά στην επίθεση ο Καραντενίζ και αριστερά ο Κασάεφ. Ενώ στην κορυφή ο Ντιαντιούν.
Με 4-3-3
Ο Λάζλο Μπόλονι για την 2η αναμέτρηση του Γιουρόπα Λίγκ ξεκίνησε με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Έττο και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Αρίας Φωτάκης και Λαζάρ. Στις πτέρυγες οι Βιερίνια και Γεωργιάδης και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.
Τον περιόρισε αμυντικά
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο και τους παίκτες να «δωρίζουν» εύκολα την μπάλα στην Ρουμπίν. Οι Ρώσοι με το… καλησπέρα έκλεισαν τον Δικέφαλο στα καρέ του και με τους Κασάεφ κα Καραντενίζ να δημιουργούν αρκετά προβλήματα.
Το δύσκολο 5λεπτο
Ο Μπόλονι ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος στον πάγκο καθώς έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να αποκτήσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Η ομάδα από το Καζάν είχε ένα πολύ πιεστικό 5λεπτό που ευτυχώς δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ. Στο15' είχαμε το λάθος του Λαζάρ την μπάλα πήρε ο Κασάεφ και με πολύ καλό σουτ υποχρέωσε τον Κρέσιτς να πέσει σωστά στην γωνία του και να αποκρούσει. Στο 20' επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βαλντές με τον Κρέσιτς να την βγάζει κόρνερ.
Συστήθηκε και στην Ρωσία
Οι φιλοξενούμενοι στο 22' αποφάσισαν να πατήσουν την μπάλα κάτω και να βγάλουν μια οργανωμένη επίθεση. Το αποτέλεσμα αυτής της αντεπίθεσης ήταν ένα γκολ με τον συνήθη ύποπτο τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Γεωργιάδης θα βρεθεί απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ θα γυρίσει την μπάλα και ο επερχόμενος Αθανασιάδης θα σκοράρει με σουτ.
Άκαρπη υπεροχή
Το γκολ του «Κλάους» έφερε μια ηρεμία στην ομάδα, όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς η Ρουμπίν μετά το σοκ προσπάθησε να ανακάμψει παίρνοντας και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Όμως επιθετικά ήταν τελείως ακίνδυνη και αν δεν υπήρχαν τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ ο Κρέσιτς θα είχε ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο. Το λέμε αυτό γιατί μετά το γκολ του «μικρού» ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη στο 36ο λεπτό.
Βγήκαν «παγωμένοι»
Μουδιασμένα ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με την Καζάν να δείχνει τα δόντια σε δυο περιπτώσεις. Στο 46’ το σουτ του Κασάεφ θα βρει στο δοκάρι. Στο 50' το φάουλ του Νάτσο θα το αποκρούσει με κεφαλιά προτού περάσει την γραμμή ο Κοντρέρας. Μια φάση που την έχουμε δει αρκετές φορές να συμβαίνει σε αρκετά παιχνίδια. Μάλιστα σου δίνει την εντύπωση πως η τοποθέτηση του Κοντρέρας στην γραμμή είναι δουλεμένη στην προπόνηση.
Ήταν θέμα χρόνου
Το σφυροκόπημα της Ρουμπιν ήταν συνεχόμενο με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και αυτό το πλήρωσε με το γκολ της ισοφάρισης στο 52' μετά το σουτ του Νάτσο η μπάλα θα βρει στο πόδι του Βαλντές αλλά και του Μαλεζά και θα καταλήξει στα δίχτυα του Κρέσιτς. Μέσα σε όλα ήρθαν και δυο τραυματισμοί των Αρίας και Κοντρέρας για να δέσει το γλυκό.
Ο εφιάλτης συνεχίστηκε
Το γκολ αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο τους Θεσσαλονίκης που έδειχναν να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια και να παγώσουν το παιχνίδι. Το κέντρο του ΠΑΟΚ χάθηκε. Λες και άνοιξε μια πόρτα στην μεσαία γραμμή και οι Ρώσοι κατέβαιναν ανενόχλητοι χωρίς να μπορεί κάποιος να τους ανακόψει. Αποτέλεσμα αυτού να έρθει και το δεύτερο γκολ για την Καζάν. Στο 66' μετά από λάθος του Λάζαρ, η Ρουμπίν βγαίνει στην κόντρα, η μπάλα φτάνει στον Κουζμίν σουτάρει με τον Κρέσιτς να μην μπορεί να διώξει και τον Ντιαντιούν να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σκοράρει.
Το πίστεψε και ισοφάρισε
Πολύ πίστεψαν πως το παιχνίδι θα κλείσει με νίκη της Ρουμπίν. Ο Λάζλο Μπόλονι όμως έβγαλε τον άσο από το μανίκι του που λέγεται Ίβιτς. Ο Σέρβος μπήκε στο παιχνίδι και συμμάζεψε το κέντρο του ΠΑΟΚ. Το ηθικό αναπτερώθηκε και οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το κουράγιο να αντεπιτεθούν και να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Φωτάκη. Στο 80 μετά από σέντρα του Ετό ο Φωτάκης με κεφαλιά θα φέρει το ματς στα ίσια για τον δικέφαλο του Βορρά.
 Στέφανος Αθανασιάδης και Γιώργος Φωτάκης θα μοιραστούν τον σημερινό τίτλο. Είπαμε άλλωστε, όποιος πετυχαίνει γκολ αυτός φαίνεται στα μάτια των φιλάθλων ο καλύτερος του αγώνα.
 Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν απούσα από το αποψινό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και έδωσε την δυνατότητα στους Ρώσους να σφυροκοπούν από όποια πλευρά θέλουν και με όπου τρόπο επιθυμούσαν.
 Ο Στέλιο Μαλεζά ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής αμυντικός όταν όλος ο ΠΑΟΚ χόλωνε αυτός ήταν εκεί για να «κόψει» τους επιθετικούς της Καζάν 
Μετά από ένα μήνα απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους ο Λαζάρ ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Ρουμπίν Καζάν. Ο Ρουμάνος έδειχνε να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό με αποτέλεσμα ο Αρίας να κάνει στο βαθμό που μπορούσε διπλή δουλειά. Ευθύνη έχει και ο Μπόλονι για την απόφαση του να τον χρησιμοποιήσει.
Ο Μάρτιν Χάνσον είχε ένα πολύ εύκολο έργο. Ελάχιστες οι κάρτες και κανένα παράπονο και από τις δύο ομάδες για την διαιτησία του Σουηδού.
 Χορταστικό παιχνίδι αυτό ανάμεσα στον Ρουμπίν Καζάν και τον ΠΑΟΚ. Είδαμε 4 γκολ με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια και τον Δικέφαλο του Βορρά να επιστρέφει από την Κόλαση στον Παράδεισο. Ο στόχος επετεύχθη και πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπαικό.
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90' Μπιστρόφ), Καραντενίζ, Βαλντές (77' Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' λ.τ. Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72' Ιβιτς), Αρίας (51' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 ματς)
1. Ρούμπιν 3 (5-2)
2. ΠΑΟΚ 2 (2-2)
3. Τότεναμ 1 (0-0)
4. Σάμροκ 0 (0-3)
*Τότεναμ και Σάμροκ από ένα ματς λιγότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου