ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πολύ λίγος για τέτοιο θαύμα


Μια παρατημένη, από τους πάντες, ομάδα δε μπορεί να πετύχει τέτοια θαύματα. Ο Παναθηναϊκός έγραψε μια ακόμα σελίδα ντροπής καθώς αποκλείστηκε διά περιπάτου από τη Μακάμπι, νικώντας μόνο με 2-1.
Φουλ επίθεση!
Το 3-0 του Ισραήλ δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος κατέβασε έναν φουλ επιθετικό Παναθηναϊκό για να κυνηγήσει από την αρχή την μεγάλη ανατροπή. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κατσουράνης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά Νίνη και Ζέκα στο ντεμπούτο του στη «πράσινη» ενδεκάδα. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Κουίνσι και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Πάλεψε αλλά δεν έφτανε
Το λιγότερο που είχαν να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναικού μετά την ντροπιαστική εμφάνιση και το 3-0 στο Ισραήλ ήταν να δώσουν τα πάντα για την μεγάλη ανατροπή. Τουλάχιστον οι παίκτες του Φερέιρα στο πρώτο μέρος είχαν διάθεση, πάλεψαν και έκλεισαν στο μισό γήπεδο την Μακάμπι μετά την διακοπή εξαιτίας των επεισοδίων(σ.σ μπορείτε να διαβάσετε τι συνέβη σε άλλο κομμάτι).
Ο Κατσουράνης μοίραζε σωστά το παιχνίδι αλλά από το «τριφύλλι» έλειπε το καθαρό μυαλό σε τελική πάσα και προσπάθεια ενώ πολλές φορές δεν υπήρχε ο σωστός τρόπος για να βγει η μπάλα σωστά μπροστά. «Δυνατές» στιγμές υπήρχαν(ευκαιρίες με Λέτο, Νίνη, Κάντε) αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα, το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου και η αποστολή του Παναθηναϊκού γινόταν ακόμη πιο δύσκολη.
Τυπική διαδικασία
Όσο έμενε το μηδέν πίσω, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τις λίγες πιθανότητες για να κάνει το...θαύμα. Ο Τοτσέ, όμως, σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στις αρχές της επανάληψης και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ο Ισπανός ήταν τραγικός, δείχνοντας ότι απλά απόψε δεν μπορούσε το παλικάρι.
Στο 61' μάλιστα ο Μεντουγιανίν έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή με ωραίο πλασέ και το «τριφύλλι»μετά την αποβολή του Κονάτε απλά ισοφάρισε με τον Μπουμσόνγκ στο 71' και με αυτογκόλ του Νιβάλντο στο 80' έκανε το 2-1, παίρνοντας την νίκη για καθαρά λόγους γοήτρου.
Στο στόχαστρο ο Σπυρόπουλος!
Ακόμα μια τραγική εμφάνιση από τον Νίκο Σπυρόπουλο και η απόδοσή του μόνο... απαρατήρητη δεν πέρασε από τον κόσμο. Ο διεθνής αριστερός μπακ αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ και σε κάθε του επαφή με τη μπάλα η γιούχα ήταν έντονη. Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να πορευθούν με τον Σπυρόπουλο. το κλίμα είναι άσχημο και ήδη κοιτάζουν άλλες περιπτώσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ζαραδούκα να είναι στη λίστα.
MAN OF THE MATCH: Ο Μεντουγιανίν. Το γκολ που πέτυχε «καθάρισε» την πρόκριση για την Μακάμπι ενώ ξέχωρα από το τέρμα που σημείωσε, βοήθησε πολύ την ομάδα του να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα στις αντεπιθέσεις.
 Ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «τυπάρας» μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβασε τον Παναθηναϊκό μέσα στο γήπεδο με το γνωστό του πάθος. Θα έπρεπε να ξεκινήσει σε αυτό το παιχνίδι, όπως φάνηκε και από την εμφάνιση του. Πόσο χειρότερος είναι δηλαδή από τον Νίνη που αντικρίσαμε ΚΑΙ απόψε;
 Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να βρει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες. Του λείπει ένας «killer» στην επίθεση και αυτό δεν αλλάζει.
 Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Εκεί έγινε το μεγάλο «έγκλημα» των παικτών του Παναθηναϊκού, εκεί χάθηκε η πρόκριση. Όπως στρώνεις θα κοιμηθείς.
 Ο Ιταλός Νταμάτο και οι βοηθοί του έκαναν μια σωστή διαιτησία και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον ευγνωμονεί που δεν διέκοψε οριστικά το παιχνίδι.
 Από το 60' και μετά το γκολ του Μεντουγιανίν μιλάμε για απλά τυπική διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς αλλά όπως τα είχε κάνει στο Ισραήλ έπρεπε να βάλει πέντε γκολ και αυτά δεν γίνονται ούτε στο... playstation!
Όπως και να'χει όλο το... ζουμί του αποψινού παιχνιδιού είναι το «ως εδώ του κόσμου προς τον Τζίγγερ και τους πολυμετοχικούς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ σελίδα, αφήνοντας μια για πάντα πίσω του αυτή την άρρωστη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου