ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μεγάλο φιλικό Μπάρτσα-Γιουνάιτεντ!


Η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν απόψε στο «FedEx Field» της Ουάσινγκτον, την έδρα της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Washington Redskins, σε ένα ριμέικ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο στο «Γουέμπλεϊ».
Η πρωταθλήτρια Ισπανίας αλλά και Ευρώπης θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την πρωταθλήτρια Αγγλίας μπροστά σε ένα κοινό 82.000 φίλων του ποδοσφαίρου, που εδώ και βδομάδες έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια της βραδιάς. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 2 τη νύχτα ώρα Ελλάδας, αλλά εμείς δεν θα τον δούμε τηλεοπτικά.
Για την ώρα, πάντως, «προηγείται» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αισθάνεται πολύ πιο άνετα στο αμερικανικό έδαφος, τη στιγμή που η Μπάρτσα νιώθει λίγο... ανεπιθύμητη. Το μεσημέρι της Πέμπτης (βράδυ με τη δική μας ώρα), την ίδια στιγμή που η αγγλική αποστολή είχε προσκληθεί να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο και να ξεναγηθεί σε αυτόν, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα εισέπρατταν την επίμονη άρνηση από τους υπευθύνους του Ellipse Park, του πασίγνωστου αχανούς προεδρικού πάρκου, να κάνουν ένα απλό... τζόγκινγκ.Το εν λόγω πάρκο (γνωστό από μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας «Φόρεστ Γκαμπ») με τον πανύψηλο οβελίσκο και την τεράστια λίμνη είναι χώρος καθημερινής άθλησης για τους κατοίκους της αμερικανικής πόλης, όχι όμως και για την προπόνηση επαγγελματιών αθλητών. Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται κάθε είδους ομαδική εκδήλωση τόσο κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Αυτοί ήταν οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι φύλακες του πάρκου, οι οποίοι ουδόλως συγκινήθηκαν από την εκεί παρουσία της καλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του κόσμου.
Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα η αποστολή της Γιουνάιτεντ απολάμβανε μια βόλτα στον Λευκό Οίκο. Ο Αλεξ Φέργκιουσον και οι παίκτες του δεν συναντήθηκαν με τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά η επίσκεψή τους είχε πολύ ενδιαφέρον. «Εχω ξανάρθει εδώ, αλλά είναι πάντα ωραίο να κάνεις τη βόλτα σου σε ένα μέρος τόσο ιστορικό και εντυπωσιακό» δήλωσε ο Σκωτσέζος μάνατζερ, που ξέρει ότι απόψε το βράδυ στο «FedEx Field» η ομάδα του μόνο... βόλτα δεν θα κάνει.
Μεγάλο φιλικό Μπάρτσα-Γιουνάιτεντ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου