Το gazzetta.gr σας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από την άφιξη του Πλατινί στην Ελλάδα. Η πρόσκληση έγινε από τον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κορυφαίο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και τον κάλεσε στη χώρα μας, καθώς η Πολιτεία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην ΕΠΟ!
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κωλυσιεργεί στο θέμα των στημένων αγώνων και της απαιτούμενης κάθαρσης του ποδοσφαίρου. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η ΕΠΟ προφασίζεται την ΟΥΕΦΑ σε όλες τις διαδικασίες για να μην υπάρξ0υν αλλαγές, όπως στον πειθαρχικό κώδικα, τη διαιτησία και τον κώδικα δεοντολογίας.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν εμπιστεύεται την ΕΠΟ σε κανέναν τομέα δράση της με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την λειτουργία της ΚΕΔ και τον ορισμό των διαιτητών. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να πέσει από την Πολιτεία στο τραπέζι, να επανέρθει ο θεσμός της κλήρωσης των διαιτητών πριν από τους αγώνες και να αντικαταστήσει τον ορισμό.
Το γεγονός της επίσκεψης καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου στο θέμα των στημένων αγώνων στην Ελλάδα και σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσα συζητήσει και ζητήσει ο Μισέλ Πλατινί για την ανάληψη δράσεων και την τιμωρία των υπευθύνων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:
«Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί».
Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε και στον novasportfm:

Για την επίσκεψη του Μισέλ Πλατίνι στις 26 Ιουλίου: «Η συνεργασία μας με την UEFA και με την EΠΟ υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και ξέρετε τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και αυτή η επίσκεψη. Ακούγονται πολύ μύθοι, αλλά κινούμαστε και οι δύο στην ίδια κατεύθυνση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Όσο πιο αγαθή είναι η συνεργασία μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρει. Η UEFA έχει ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο πιο αξιόπιστο είναι το ποδόσφαιρο σε μία χώρα, τόσο καλύτερο είναι το προϊόν της. Η ομοσπονδία γνωρίζει πολύ καλά ότι η UEFA παρατηρεί τι γίνεται εδώ. Η UEFA και η ΕΠΟ από τη μία πλευρά και η κυβέρνηση από την άλλη, όλοι μαζί, πορευόμαστε για να φέρουμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει».

Για το σημείο που έχουν φτάσει οι έρευνες: «Δεν μ’ αρέσει να κρίνω μια διαδικασία. Μόνο από το αποτέλεσμα θα κρίνουμε την διαδικασία. Η ΕΠΟ έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των πραγμάτων. Η ΕΠΟ έχει συνειδητοποιήσει ότι σε ένα ποδόσφαιρο απαξιωμένο που δεν έχει ποινές, εμείς δεν θέλουμε να συμβάλουμε. Χρειάζονται πραγματικές ποινές".

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να δώσουν την έγκριση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Δεν περιμένουμε ότι πατώντας ένα κουμπί, θα δούμε ένα άλλο ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε χρόνο για μισόλογα. Ο χρόνος που έχουμε είναι ελάχιστος και θα πρέπει οι παράγοντες και οι φίλαθλοι να δουν ότι προσπαθούμε. Η δουλειά που γίνεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Εκκρεμούν ορισμένα πράγματα. Αν δούμε γεγονότα όπως τα περυσινά οι ποινές θα πρέπει να είναι αυστηρές, ώστε να εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα από τη ρίζα τους. Αυτό που χρειάζεται είναι συστηματική δουλειά, η οποία θα προχωράει στην ίδια κατεύθυνση. Πρέπει να τελειώνουμε όλα αυτά που γίνονται στη ρίζα τους, τη στιγμή που συμβαίνουν. Βλέποντας ότι η πολιτεία εννοεί αυτό που λέει βλέπουμε ότι έχουμε περισσότερους συμμάχους παρά αντίπαλους».