ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νέρι και με τη βούλα


Το σίριαλ της απόκτησης του Νέρι Καστίγιο με ελεύθερη μεταγραφή ολοκληρώνεται σήμερα, με θετική έκβαση για τον Αρη. Ο Μεξικανός επιθετικός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους», ενώ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Αρη, με ετήσιες απολαβές που θα αγγίζουν τις 550.000 ευρώ (συν τα μπόνους).
Ο Τσιώλης τον θεωρούσε απαραίτητο στα αγωνιστικά του πλάνα, οι οπαδοί του Αρη εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους και οι διοικούντες την ΠΑΕ έκαναν την οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσουν. Ο Νέρι Καστίγιο καλείται πλέον να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στον Αρη και να τον οδηγήσει σε επιτυχίες.
Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες και το βάρος της συγκεκριμένης αποστολής. Οπως τόνισε, μάλιστα, στους ανθρώπους των «κίτρινων», περίμενε με ανυπομονησία την αποδέσμευσή του από τη Σαχτάρ (οι διαπραγματεύσεις κράτησαν δυο εβδομάδες) και ανυπομονεί να ξεκινήσει προετοιμασία.
Οι διοικούντες τον Αρη θεωρούν ?και όχι άδικα- ότι ο Καστίγιο είναι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο χέρι του ίδιου είναι να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο και ευθύνη του Σάκη Τσιώλη είναι ?το κατάφερε, πάντως, στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου- να διαχειριστεί τον «εκρηκτικό», κάποιες φορές, χαρακτήρα του Μεξικανού επιθετικού.
Θέλει Ονουάτσι ο Τσιώλης
Ο Μπέτζαμιν Ονουάτσι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλει ο Σάκης Τσιώλης. Ο Ελληνας τεχνικός ενημέρωσε τους διοικούντες την ΠΑΕ ότι θα επιθυμούσε την απόκτηση του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή, με τον οποίο, μάλιστα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από 15 μέρες.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Αρης θα κινηθεί για την απόκτηση του Ονουάτσι, μόνο στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος από την Καβάλα (έχει καταθέσει προσφυγή). Ακόμα, οι άνθρωποι του Αρη εξετάζουν την περίπτωση του 31χρονου Βραζιλιάνου -με ιταλικό διαβατήριο- αμυντικού Εμίλσον Κριμπάρι, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Νάπολι, αλλά και ακόμα τρεις προτάσεις για ποδοσφαιριστές που έχουν στα χέρια τους, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να πάρουν την οριστική τους απόφαση.
Ακόμα, μετά από σχετική εισήγηση του Σάκη Τσιώλη, φαίνεται ότι ο Αρης θα κινηθεί για την απόκτηση και του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Ροτζέριο Μάρτινς, το συμβόλαιο του οποίου με τον Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Ο προπονητής των «κίτρινων» θεωρεί τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή πολύ καλή επιλογή, γιατί μπορεί να αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου