ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το καλοκαίρι της μεγάλης φυγής


Κάτι τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα στην χώρα μας, κάτι οι προτάσεις που ήδη έχουν έρθει, αλλά και αυτές που θα έρθουν, κάνουν πολλούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήδη έως τώρα αντίο έχουν πει οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ίσμαελ Μπλάνκο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Ραούλ Μπράβο, ωστόσο αυτοί φαίνεται να είναι η αρχή, καθώς το καλοκαίρι δεν απέχει και πολύ από το να χαρακτηριστεί ως καλοκαίρι της μεγάλης φυγής.
Και πώς να μην γίνει αυτό, όταν ήδη την πόρτα της εξόδου έχει ανοίξει ο Τζιμπρίλ Σισέ και ακολουθούν και άλλοι όπως οι Ριέρα, Βιεϊρίνια, αλλά και Σκόκο, παρότι έχουν συμβόλαια με τις ομάδες του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα όσα έχουν κάνει όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες στο πρωτάθλημά μας, ένα πρωτάθλημα που σίγουρα αν δεν έρθουν άλλοι ισάξιοι (κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα), θα είναι πολύ πιο φτωχό.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Ο αρχοντικός ποδοσφαιριστής
Πρώτος που άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού όταν ήρθε στην χώρα μας, όλοι περίμεναν και λόγω καταγωγής να κάνει παπάδες, να παίρνει την μπάλα και να περνάει δέκα αντιπάλους. Ωστόσο ως ποδοσφαιριστής ήταν εντελώς διαφορετικός, αλλά εξαιρετικά χρήσιμος. Και πώς να μην είναι χρήσιμος ένας παίκτης που ήταν αρχηγός της «σελεσάο»; Στα τρία χρόνια το «αόρατο τοίχος» παρότι δεν ξεκίνησε καλά, ήταν ο καθοδηγητής του κέντρου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο περσινό νταμπλ, ενώ κέρδισε τους πάντες και με τον χαρακτήρα του. Πλέον θα συνεχίσει την μεγάλη του καριέρα στην πατρίδα του και την Γκρέμιο και σίγουρα η απουσία του θα είναι σημαντική για το πρωτάθλημά μας.
Η καλύτερη στιγμή
Όλη η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Ζιλμπέρτο, με τον Βραζιλιάνο να είναι εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.
Η χειρότερη στιγμή
Θα λέγαμε ως χειρότερο το ξεκίνημά του και τα όσα γραφόντουσαν για κακό παίκτη που δεν μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα, παρότι ήταν αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας!!!
Δεν θα ξεχάσουν
Ο χαρακτήρας είναι αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς, τόσο συμπαίκτης και παράγοντας, όσο και φίλος της ομάδας, από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Άριστος επαγγελματίας και εξαιρετικό παιδί παρά τις παραστάσεις του.
Οι αριθμοί του
2008-2009 42 συμμετοχές 3 γκολ
2009-2010 40 συμμετοχές 0 γκολ
2010-2011 37 συμμετοχές 3 γκολ
Σύνολο: 119-6
Ίσμαελ Μπλάνκο: Ένας Ζορό που ξέρει να σκοράρει»
Ο δεύτερος που είπε αντίο, ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος επιθετικός της ΑΕΚ, ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρόκειται να μείνει στην Ελλάδα, τελειώνοντας άμεσα τις φήμες που τον ήθελαν στον Παναθηναϊκό. Ο Μπλάνκο από την πρώτη του χρονιά έδειξε τα διαπιστευτήριά του και αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο της ΑΕΚ. Σκόρερ ολκής ήξερε όσο λίγοι να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα και στα τέσσερα χρόνια που κάθισε στην χώρα μας σκόραρε 72 φορές. Το καλοκαίρι η παραμονή του έγινε σήριαλ, καθώς ζητούσε παραπάνω χρήματα, χρήματα που όπως όλα δείχνουν έχει βρει στο εξωτερικό και το Κατάρ. Σίγουρα θα λείψει τόσο από την ΑΕΚ όσο και συνολικά από το πρωτάθλημά μας, από το οποίο συνολικά λείπουν οι ποδοσφαιριστές που ξέρουν να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα.
Η καλύτερη στιγμή
Χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος αυτός όταν έπαιζε σε ντέρμπι ήταν ακόμα καλύτερος παίκτης. Δεν άφηνε μεγάλο παιχνίδι που να μην σκοράρει και ειδικά σε αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό έπαιζε αλαφιασμένος! Βέβαια και το φετινό Κύπελλο δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ μιας και ήταν ο πρώτος του τίτλος με την ΑΕΚ.
Η χειρότερη στιγμή
Αγωνιστικά μπορούμε να πούμε το αυτογκόλ με τον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο γιατί κάποιο ξερόλες βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν χολή και να πούνε ότι το έκανε επίτηδες επειδή είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους», ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μείνει στην Ελλάδα, στέλνοντας και πάλι τους ξύπνιους πίσω στις τρύπες τους..
Δεν θα ξεχάσουν
Ο πανηγυρισμός του Μπλάνκο με την μάσκα του Ζορό δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Ο Αργεντίνος έκανε ακόμα και εφημερίδες να δίνουν δώρο μια μάσκα και τον κόσμο της ΑΕΚ να την φοράει στο γήπεδο.
Οι αριθμοί του
2007-2008 43 συμμετοχές 21 γκολ
2008-2009 44 συμμετοχές 23 γκολ
2009-2010 43 συμμετοχές 13 γκολ
2010-2011 39 συμμετοχές 15 γκολ
Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: Ο εκπορθητής της Πόλης…
Ακόμα ένας μεγάλος παίκτης που είπε αντίο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε τρία χρόνια στον «δικέφαλο του βορρά» και αγαπήθηκε όσο λίγοι, καθώς οι φίλοι της ομάδας γούσταραν τον τσαμπουκά και τον τρόπο που έπαιζε και φυσικά τα κρίσιμα γκολ που έβαζε. Το πόσο τον αγαπούσαν, φάνηκε στην Τούμπα, όπου στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, γνώρισε την αποθέωση, μια αποθέωση που έχουν γνωρίσει λίγοι. Και ο ίδιος όμως αγάπησε τον ΠΑΟΚ και το έλεγε με την κάθε ευκαιρία. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά για κάνα δύο χρόνια ακόμα, αλλά δυστυχώς η τύχη δεν στάθηκε δίπλα του.
Η καλύτερη στιγμή
Το γκολ μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επί της Φενέρμπαχτσε ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερή στιγμή του Βόσνιου. Σκοράροντας κατά των Τούρκων, έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και λίγοι θα ξεχάσουν τον πανηγυρισμό του.
Η χειρότερη στιγμή
Δεν ήταν αλλά πολλές και είχαν να κάνουν με τραυματισμούς. Εξαιρετικά άτυχος παίκτης ο Μουσλίμοβιτς, αν δεν είχε τραυματιστεί θα μπορούσε να κάνει ακόμα περισσότερα.
Δεν θα ξεχάσουν
Ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την αποθέωση που έζησε στο τελευταίο του παιχνίδι μέσα στην Τούμπα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όλος ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, σηκώθηκε και τον χειροκρότησε με τον Βόσνιο να κάνει τον γύρο του θριάμβου, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.
Οι αριθμοί του
2008-2009 29 συμμετοχές 7 γκολ
2009-2010 28 συμμετοχές 9 γκολ
2010-2011 32 συμμετοχές 4 γκολ
Ραούλ Μπράβο: Από την Ρεάλ στον Πειραιά για τίτλους
Ο τέταρτος της παρέας των μεγάλων παικτών που ήδη έχουν πει αντίο (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μείνει αλλά θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του), είναι ο Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός από την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης και το Ισπανικό πρωτάθλημα, ήρθε στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Με δεδομένη την αξία του όλοι περίμεναν περισσότερα, αλλά σίγουρα το όνομά του θα λείψει.
Η καλύτερη στιγμή
Η επιστροφή του από το δανεισμό στην Νουμάνθια, αλλά και το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος ήταν οι καλύτερες στιγμές του Ισπανού, όπως και οι κατακτήσεις τίτλων.
Η χειρότερη
Οι τραυματισμοί, αλλά και τα ξενύχτια του δεν τον άφησαν να δείξει την πραγματική του αξία. Σίγουρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε σχέση με αυτά που έδειξε σε μερικά ξεσπάσματά του.
Δεν θα ξεχάσουν
Και πάλι θα αναφερθούμε στα ξενύχτια. Τα παραλιακά μαγαζιά από το ξεκίνημα της έλευσής του στον Ολυμπιακό τον είχαν τον καλύτερο πελάτη και οι συστάσεις της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν λίγες, χωρίς όμως να έχουν το αντίκρισμα που θα περίμεναν.
Οι αριθμοί του
2007-2008 12 συμμετοχές 0 γκολ
2008-2009 6 συμμετοχές 0 γκολ
2009-2010 44 συμμετοχές 0 γκολ
2010-2011 22 συμμετοχές 0 γκολ
Σύνολο: 84-0
Με συμβόλαια προς την έξοδο…
Εκτός όμως από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και φεύγουν, υπάρχουν και αυτοί που ναι μεν έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους, αλλά είτε έχουν εκφράσει ανοικτά την επιθυμία τους να φύγουν, είτε αναμένεται να έχουν προτάσεις που θα κάνουν τις ομάδες τους να μην μπορούν να κάνουν και πολλά για να τους κρατήσουν. Όσον αφορά τους παίκτες αυτούς που θα βάλουμε, μπορεί να φύγουν όλοι, μπορεί και να μείνουν όλοι, απλά θεωρούμε πως είναι κοντά στην έξοδο (το αναφέρουμε για να μην δείτε κάποιοι τα γνωστά φαντάσματα που βλέπετε…).
Τζιμπρίλ Σισέ: Αστέρι από τα λίγα...
Όταν γράφτηκε πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ένας παίκτης σαν τον Τζιμπρίλ Σισέ, κανείς ή έστω ελάχιστοι πίστεψαν πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη καριέρα, με Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωταγωνιστής στην Λίβερπουλ και με συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Μόλις ο Γάλλος έκλεισε στον Παναθηναϊκό, άρχισαν τα σενάρια για τους σοβαρούς τραυματισμούς του. Στο γήπεδο ο Σισέ απέδειξε πως σε αξία τέτοιος επιθετικός δεν έχει έρθει στην χώρα μας. Σε δύο χρόνια έπαιξε 89 παιχνίδια και έβαλε 55 γκολ, κατακτώντας ένα νταμπλ, ενώ αναδείχθηκε ισάριθμες φορές πρώτος σκόρερ. Ο Γάλλος είναι ο ορισμός του ηγέτη και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο μετά το ματς με την ΑΕΚ, με δηλώσεις του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και παρότι έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με το «τριφύλλι» θα πρέπει να θωρείται δεδομένο πως θα έχει προσφορές από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης για να πάει να παίξει και είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει.
Η καλύτερη στιγμή
Η περσινή κατάκτηση του νταμπλ ήταν συνολικά η καλύτερή του στιγμή στον Παναθηναϊκό. Ο Σισέ συνέβαλε τα μέγιστα όντας πρώτος σκόρερ και ο μεγάλος ηγέτης του «τριφυλλιού».
Η χειρότερη στιγμή
Τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη και ο λεκτικός διαπληκτισμός του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν χωρίς αμφιβολία η χειρότερη στιγμή για τον Σισέ στην Ελλάδα. Μια στιγμή που τον έκανε να σκεφτεί ακόμα πιο σοβαρά την αποχώρησή του.
Δεν θα ξεχάσουν
Εκτός από τα γκολ του και τα περίεργα κουρέματά του, από τον Σισέ κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν θα ξεχάσει και το τατουάζ με το τριφύλλι που χτύπησε στο πόδι του.
Οι αριθμοί του
2009-2010 46 συμμετοχές και 29 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
2010-2011 43 συμμετοχές και 26 γκολ
Σύνολο: 89-55
 Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ο πιο… καυτός παίκτης του πρωταθλήματος
Την πρώτη χρονιά που ήρθε, κανείς δεν έλεγε τίποτα για το ταλέντο του, αλλά για το σουλούπι του. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τα τρία χρόνια αυτά δούλεψε και με το παραπάνω σε σημείο να θεωρείται και δικαίως το πιο καυτό όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος. Στα 25 του έχει γίνει στόχος όχι μόνο σε ομάδες από την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η Ζενίτ μάλιστα είναι μία από αυτές και μπορεί ο ΠΑΟΚ να θέλει να τον κρατήσει και να φτιάξει επάνω του τη νέα ομάδα, αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει. Η πώλησή του με καλά λεφτά και σε ομάδα του εξωτερικού δεν την λέει και κανένας αδύνατη. Στα υπέρ του η ταχύτητα, η ντρίπλα η αίσθηση του γκολ και το κυριότερο το ότι παίζει τόσο αριστερά, όσο και δεξιά στο 4-2-3-1, κάτι που δύσκολα συναντάς και μάλιστα σε τέτοια ποιότητα. Αν τελικά αποφασίσει να αποχωρήσει θα πρόκειται για μια σημαντικότατη απώλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Η καλύτερη στιγμή
Για την καλύτερη στιγμή του Βιεϊρίνια δεν θα αναφερθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου εκεί πραγματικά έχει κάνει πράματα και θάματα ειδικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αλλά στο ότι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σωστά αποκτώντας τα δικαιώματά του από την Πόρτο. Οι Θεσσαλονικείς με την κίνησή τους αυτή, αν τελικά θελήσουν να τον πουλήσουν, είτε φέτος, είτε τα επόμενα χρόνια, θα μπορούν να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο τους.
Η χειρότερη στιγμή
Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή για κάθε παίκτη από τον τραυματισμό και ο Πορτογάλος που αν συνεχίσει έτσι, χτυπάει την πόρτα της εθνικής της χώρας του, είχε πολλούς με τον ΠΑΟΚ να τον στερείται για σημαντικά παιχνίδια.
Δεν θα ξεχάσουν
Αρχικά τονίζουμε (μία φορά μην το λέμε συνέχεια) πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί να μην ξεχάσουν κάτι από τον Βιεϊρίνια. Αν τελικά φύγει, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει το μεγάλο του ταλέντο και τον τρόπο που ξεμαρκαριζόταν για να πιάσει έναν από τους γνωστούς του… κεραυνούς. Έχει πετύχει πολλά και σημαντικά γκολ, ενώ δεν έκρυψε και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ.
Οι αριθμοί του
2008-2009 21 συμμετοχές 1 γκολ
2009-2010 38 συμμετοχές 7 γκολ
2010-2011 47 συμμετοχές 11 γκολ
Σύνολο: 106-19
Άλμπερτ Ριέρα: Με αυτά τα λεφτά δύσκολα μένει
Ήρθε ως ένα πολύ μεγάλο όνομα, έχοντας φορέσει ακόμα και τη φανέλα της τεράστιας Λίβερπουλ. Δυστυχώς και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε ειδικά στο ξεκίνημα να προσφέρει τα όσα περίμεναν. Ωστόσο ο Άλμπερτ Ριέρα όσο περνούσε το πρωτάθλημα, τόσο ανέβαζε την απόδοσή του και έκλεισε την χρονιά με θετικό πρόσημο, έστω και αν και πάλι ήταν μακριά από τα αναμενόμενα. Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πει στον Μαθία να βρει ομάδα να τον δώσουν ή αν μείνει να το κάνει με μείωση αποδοχών. Λογικά θα αποχωρήσει και σίγουρα το όνομά του θα λείψει από το όλο και πιο φτωχό πρωτάθλημά μας.
Η καλύτερη στιγμή
Μία στιγμή που να έχουν να θυμόμαστε από τον Ριέρα δεν υπάρχει και σε αυτό θα μπορούσαμε να βάλουμε τις πολλές ασίστ που έδωσε ο Ισπανός.
Η χειρότερη στιγμή
Χωρίς αμφιβολία η χειρότερη στιγμή του Ριέρα ήταν η αποβολή του στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ρίχνοντας μάλιστα μια μεγαλοπρεπέστατη αγκωνιά στον Κοντοέ.
Δεν θα ξεχάσουν
Τον ντόρο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τον Ριέρα να μην τα δικαιολογεί σε καμία περίπτωση.
Οι αριθμοί του
2010-2011 28 συμμετοχές 6 γκολ 6 ασίστ


Νάτσο Σκόκο: Αν τα φέρει λογικά θα την κάνει…
Το όνομά του ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Νάτσο Σκόκο έγινε ακόμα πιο αγαπημένος παίκτης για τους φίλους της ΑΕΚ ανανεώνοντας με την «Ένωση». Ωστόσο αν το καλοκαίρι φέρει κάποια πολύ καλή πρόταση από το εξωτερικό οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι δύσκολο να τον κρατήσουν. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός στα καλά του δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, καθώς ξέρει απίστευτη μπάλα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν στιγμές, αλλά και παιχνίδια που όσο και να ψάχνεις δεν τον βρίσκεις πουθενά. Σίγουρα όμως είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ, η οποία ξαναλέμε θα τον δώσει μόνο με μία πολύ καλή πρόταση, με δεδομένο και το οικονομικό θέμα που υπάρχει συνολικά στην χώρα. Αν τελικά φύγει θα πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη απώλεια, μιας και οι στιγμές που μας χάρισε ήταν στιγμές όμορφου ποδοσφαίρου, ενώ οι φίλοι της ΑΕΚ τον έχουν στην καρδιά τους και για τα σημαντικά γκολ που πετύχαινε στα ντέρμπι.
Η καλύτερη στιγμή
Τα γκολ επί του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι οι καλύτερες στιγμές του Αργεντίνου και ειδικά το περσινό στο Καραϊσκάκη που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, είναι μία από τις καλύτερες. Φυσικά η καλύτερη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, έστω και αν λόγω τραυματισμού δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στη νίκη επί του Ατρόμητου.
Η χειρότερη στιγμή
Και ο Σκόκο είχε πολλούς τραυματισμούς και μάλιστα δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στον τελικό με τον Ατρόμητο, αυτές είναι συνολικά οι άσχημες στιγμές για τον Αργεντίνο.
Δεν θα ξεχάσουν
Για την ακρίβεια ο ίδιος δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Είναι με διαφορά η χειρότερη στιγμή του, αλλά το βάζουμε εδώ γιατί θα του μείνει αξέχαστη. Αναφερόμαστε στην επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στο σπίτι που ζει και τον έκανε να σκεφτεί πολύ σοβαρά την πιθανότητα να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι αριθμοί του
2008-2009 41 συμμετοχές 11 γκολ
2009-2010 37 συμμετοχές 11 γκολ
2010-2011 40 συμμετοχές 12 γκολ
Σύνολο: 118-34


Σεμπάστιαν Λέτο: Είναι τρελός, αλλά ωραίος τρελός…
Αρχικά ήρθε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα ως δανεικός από την Λίβερπουλ. Πέρσι όμως ο Νικόλας Πατέρας θέλοντας να πετύχει μια νίκη επί του «αιωνίου» και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αποφάσισε να πάρει τον Σεμπάστιαν Λέτο και μάλιστα όχι ως δανεικό, αλλά ως αγορά. Ο Αργεντίνος ήταν πέρσι ένας από τους παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουσε όπως και φέτος το όνομά του από τον κόσμο της ομάδας. Βλέποντας ωστόσο τα προβλήματα και την ανασφάλεια που υπάρχει στο «τριφύλλι» έδειξε πως θέλει να φύγει και μάλιστα ο μάνατζέρ του είχε έρθει στην χώρα μας για να συζητήσει με τους «πράσινους». Στον Παναθηναϊκό φυσικά και θέλουν να τον κρατήσουν, ωστόσο αν φέρει μια μεγάλη πρόταση θα είναι δύσκολο να το κάνουν. Αν τελικά φύγει θα μας λείψουν οι ντρίπλες και το φανταζί παιχνίδι του.
Η καλύτερη στιγμή
Το γκολ με τον Άρη που έδωσε το κύπελλο στον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Λέτο, ενώ και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε μεγάλη συμμετοχή.
Η χειρότερη στιγμή
Τα επεισόδια και οι τσακωμοί με τους συμπαίκτες του ήταν οι χειρότερες στιγμές για τον Αργεντίνο.
Δεν θα ξεχάσουν
Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστούν οι ατομικές προσπάθειες του Λέτο. Εντάξει μπορεί πολλές φορές ο Αργεντίνος να ήταν ατομιστής, αλλά οι ντρίμπλες λείπουν τόσο πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο ο Λέτο έκανε όσο μπορούσε πιο όμορφο στον τομέα αυτό.
Οι αριθμοί του
2009-2010 44 συμμετοχές 8 γκολ
2010-2011 28 συμμετοχές 3 γκολ
Σύνολο: 72-11
* Ξαναλέμε πως όσους έχουμε βάλει αλλά έχουν συμβόλαιο είναι γιατί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φύγουν ή ομάδες έχουν κάνεις προτάσεις να τους αποκτήσουν. Μπορεί να φύγουν, μπορεί και να μείνουν και μακάρι να μείνουν γιατί χωρίς αυτούς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι ακόμα πιο φτωχό, αν και λογικά φέτος το καλοκαίρι θα ονομαστεί όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι της μεγάλης φυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου