ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πώς διανέμονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πότε παίζουν οι "ευρωπαίοι"


Τα αποτελέσματα στην αυλαία των εγχώριων πλέι οφ οριστικοποίησαν τη διανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μεταξύ Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού Βόλου.
 Ο Παναθηναϊκός, ως πρώτος των πλέι οφ, θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο ταμπλό των "μη πρωταθλητών. Για να φτάσει έως τους ομίλους θα χρειαστεί να περάσει και από τη φάση των πλέι οφ της ζώνης των "μη πρωταθλητών". Η κλήρωση του 3ου προκριματικού για τον αντίπαλο του τριφυλλιού θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 26 ή 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα (2-3/08).


Η ΑΕΚ, ως κυπελλούχος, θα αγωνιστεί απευθείας στη φάση των πλέι οφ του Europa League. Εάν προκριθεί, περνά στους ομίλους του θεσμού. Η κλήρωση για τον αντίπαλο της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 και 25 του ίδιου μήνα.
Ο ΠΑΟΚ, ως 2ος των πλέι οφ, θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Για να φτάσει στους ομίλους, θα χρειαστεί να περάσει και από τη φάση των πλέι οφ. Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου για τον αντίπαλο του Δικεφάλου θα διενεργηθεί στις 15 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου και ο αγώνας ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (04/08).
Ο Ολυμπιακός Βόλου, ως 4ος των εγχώριων πλέι οφ, θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Για να φτάσει στους ομίλους, θα χρειαστεί να περάσει τόσο από τον 3ο προκριματικό γύρο όσο και από τη φάση των πλέι οφ. Η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου για τον αντίπαλο της θεσσαλικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα (21/07).
Εξάλλου, όπως είναι εξ αρχής γνωστό, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Η κλήρωση για τους αντιπάλους των "ερυθρολεύκων" στη φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου και οι υποχρεώσεις τους θα αρχίσουν στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου