Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κατεβάσει την ομάδα του με το κλασικό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Βαλντές, ο οποίος θα έχει μπροστά του τον Πικέ και τον Μασεράνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Ντάνι Άλβες και στο αριστερό ο Πουγιόλ λόγω της ανετοιμότητας των Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ.
Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τον Καταλανό προπονητή. Την τριάδα των χαφ συνθέτουν οι Τσάβι, Μπουσκέτς και Ινιέστα και στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι συνήθεις ύποπτοι Μέσι, Πέδρο στα άκρα και μοναδικός προωθημένος ο Βίγια.
Από την άλλη πλευρά, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα επιλέξει το 4-5-1, το οποίο όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιτίθεται θα μετατρέπεται σε 4-3-3. Ο Φαν ντερ Σαρ θα υπερασπιστεί την εστία των «κόκκινων διαβόλων» έχοντας αμυντικό δίδυμο τους Φέρντιναντ και Βίντιτς, δεξιά τον Ο΄ Σέι και αριστερά τον Εβρά.
Ο Σκοτσέζος τεχνικός θα δώσει μεγάλο βάρος στη μεσαία γραμμή για να κόψει τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, ξεκινώντας τους Κάρικ, Φλέτσερ και Γκιγκς. Στα άκρα θα παίξουν ο Παρκ (αριστερά) και ο Βαλένσια (δεξιά) και ο Ρούνεϊ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.