ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

«Φαβορί» ο Σπαλέτι για Γιούβε

Μετά τη διαφαινόμενη φυγή του Ντελνέρι από τη Γιουβέντους, τα ονόματα που ακούγονται για τον πάγκο των Τορινέζων είναι πολλά, αλλά ο νούμερο ένα υποψήφιος είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.
Οι άνθρωποι της Γιουβέντους πολύ θα ήθελαν να αγωνίζονταν στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά και με τα εγκαίνια του νέου τους γηπέδου, αλλά φέτος η ομάδα του Ντελνέρι απογοητεύει τους οπαδούς της, βρισκόμενη 11 ολόκληρους βαθμούς από την 4η θέση. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Ιταλός κόουτς θα αποχαιρετίσει το Τορίνο με το τέλος της σεζόν.
Πολλά ονόματα, ένας ξεχωρίζει
Η προπονητολογία έχει ήδη ξεκινήσει στους «μπιανκονέρι», με τα ονόματα των Κόντε, Τζεντίλε, Ματζάρι, Ντεσάμπ, Καπέλο, Σπαλέτι, ακόμα και Φαν Γκάαλ, να «παίζουν» ως διάδοχοι του Ντελνέρι. Οι τρεις πρώτοι, ναι μεν είναι πολύ καλοί τεχνικοί, αλλά σίγουρα ο Ανιέλι θα θέλει κάποιον «φτασμένο» ώστε να οδηγήσει τη Γιουβέντους και πάλι στους τίτλους.
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, προπονητής της Μαρσέιγ, έχει δουλέψει στο παρελθόν στη Γιούβε όταν αυτή ήταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά δημοσιεύματα από την Αγγλία τον προορίζουν για διάδοχο του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Γκάαλ, που θα φύγει από την Μπάγερν -αν όχι άμεσα, το καλοκαίρι σίγουρα- φαίνεται να έχει ήδη πολλές προτάσεις από ολλανδικούς συλλόγους. Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ίσως το «αντίπαλον δέος» του Σπαλέτι για τον πάγκο των «μπιανκονέρι», καθώς έχει εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο Ανιέλι, αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος, θα είναι διαθέσιμος μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.
Αυτός που μένει, τελικά, είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ζενίτ, είναι γνώστης της ιταλικής πραγματικότητας, αφού έχει δουλέψει με επιτυχία σε Ουντινέζε και Ρόμα, ενώ σύμφωνα και με το goal.com οι ιθύνοντες της Γιουβέντους τον έχουν στην κορυφή της λίστας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου