ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

26η αγ.: Ο Γκέκας ξαναπήρε το όπλο του, νέα απώλεια για Ντόρτμουντ

Ο Φάνης Γκέκας σκόραρε μετά από 9 παιχνίδια και βοήθησε την Άιντραχτ να επιστρέψει στις νίκες μετά από ισάριθμες αναμετρήσεις. Δις χτύπησε ο Έλληνας επιθετικός, στον οποίο αρνήθηκαν το χατ-τρικ. Η Μάιντζ σόκαρε τη Ντόρτμουντ στο 89' και η Λεβερκούζεν έχει τη δυνατότητα να δει τίτλο. Ο Ριμπερί οδήγησε την Μπάγερν σε μεγάλο διπλό, αλλά το Ανόβερο επιμένει να κρατά την 3η θέση.
Η ήττα από τη Χόφενχαϊμ έδειξε να ανήκει στο παρελθόν για τη Ντόρτμουντ όταν μόλις στο 8' προηγήθηκε με γκολ το 5ο εφετινό γκολ του Χούμελς. Οι Βεστφαλοί έδειξαν ότι θα καθαρίσουν το παιχνίδι στο 14', αλλά ο Νούρι Σαχίν αστόχησε για 3η φορά στην εφετινή σεζόν από τη βούλα του πέναλτι. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα πίεσε για το 2-0, αλλά η Μάιντζ είχε την ευκαιρία να αποσπάσει έναν πολύτιμο βαθμό. Το έπραξε στο 89' με το 2ο εφετινό γκολ του Κροάτη Σλίσκοβιτς. Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε και μετά τη δεύτερη συνεχόμενη απώλεια η Ντόρτμουντ βρίσκεται στο +10 από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, με τις "ασπιρίνες" να μετρούν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Στο παιχνίδι της Άιντραχτ με τη Ζανκτ Πάουλι ο Γκέκας κέρδισε πέναλτι στο 34’, το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και βρήκε δίχτυα μετά από 9 παιχνίδια. Στο 40’ δικαιούνταν να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά, αλλά ο πρώτος επόπτης του στέρησε τη δυνατότητα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τυχερό γκολ, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 79’ πήρε την μπαλιά του Ρους στην πλάτη της άμυνας και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μ’ αυτό το τρίποντο η Άιντραχτ πήρε βαθιά ανάσα στην υπόθεση παραμονή.
Μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Ίντερ η Μπάγερν ξεπέρασε με δυσκολία το εμπόδιο της Φράιμπουργκ. Ο Φρανκ Ριμπερί ήταν ο σωτήρας των Βαυαρών με γκολ στο 88’, το οποίο τους χάρισε τη νίκη. Ο Γάλλος είχε μοιράσει τη 10η ασίστ του στο 9’ με τον Γκόμεζ να φθάνει τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Γερμανός επιθετικός έφθασε τα 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με το ρεκόρ του να είναι 35, από την περίοδο 2008-09, όταν και έπαιζε στη Στουτγάρδη.. Η Φράιμπουργκ ισοφάρισε στο 17’ με τον Σισέ, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στο 14’, ελέω καλής αντίδρασης του Κραφτ. Μ’ αυτή τη νίκη η Μπάγερν διατηρήθηκε στο -2 από το Ανόβερο.
Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα, από την πλευρά της, έφθασε τους 50 βαθμούς και έκανε ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία της, μετά από 26 αγώνιστικές. Το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ ήταν χαμηλό και ξεπεράστηκε με το 12ο εφετινό γκολ του Κονάν και το 8ο του Αμπντελάουε.
Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η Βέρντερ μέσα στην έδρα της Νυρεμβέργης. Ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ «χτύπησε» στην αρχή και στο τέλος από το σημείο του πέναλτι για την ομάδα του Σάαφ. Η Νυρεμβέργη αντέδρασε προσωρινά με τον Γκιντογκάν, αλλά στο 50’ ο Πιζάρο γιόρτασε με γκολ την επανάκληση του στην εθνική Περού μετά από 3,5 χρόνια. Και όλα αυτά παρά το ότι ο Σάαφ παρέταξε τη γηραιότερη 11άδα του εδώ και 7 χρόνια.
Το Αμβούργο προέρχονταν από την εξάρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και με το ίδιο σκορ ξέσπασε κατά της Κολωνίας. Ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι σε μία ομάδα, κατά της οποίας μετρούσε 5 γκολ σε 6 αγώνες. Αισίως έφθασε τα 8 με αντίπαλο τους «τράγους» και τα 11 στο πρωτάθλημα και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του. Η Κολωνία αντέδρασε στην επανάληψη, αλλά ήταν αργά και έμεινε με μόλις 1 νίκη σε 14 εκτός έδρας αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου